Thursday, July 18, 2013

Cerita pertengahan tahun

sudah sebulan lebih menjadi warga jabatan keabjikan masyarakat. yess shi dah berpindah pejabat dan kementerian. masih lagi di negeri yang sama. tetap di belakang rumah walaupun jauh di hujung tasik. by the way. best..

hari last di office lama adalah hari meraung-raungan dan sedu sedan. banyak pengalaman pahit manis dipelajari. setiap pengalaman adalah satu ilmu yang paling baik dalam meneruskan kehidupan sebagai penjawat awam. yeaahhh... caiyok shi..

naik lif setinggi 2 batang pokok kelapa tua. akak menggayatkan dan menggegarkan kepala lutut yang memang longgar. minggu pertama lapor diri masih pening-pening dan bengong-bengang masa turun dan naik lif. tugas pun belum diberi sepenuhnya. masih berfoya-foya dengan laman sesawang dan laman sosial yang melakakan dan semakin membosankan.

genap sebulan shi diterbangkan merentasi laut china selatan. berkhidmat demi bangsa dan negara. lagi tinggi dari dua batang pokok kelapa. lagi pekak telinga. lagi benong-bengong. dan lagi pening-pening. yang penting lagi BEST...  tinggallah pujaan hati sendirian di rumah. sob...sob..sob.. tahun lepas first time berpuasa, dan beraya sebagai isteri. tahun ni berpuasa dan beraya dengan suasana kerja baru.

sekembalinya dari tugasan luar, shi menunaikan ibadat puasa seperti umat islam yang lain. walaupun penat, lesu dan sakit-sakit badan. tapi keseronokan yang dirasai tak mampu untuk dikongsi dengan orang lain. sekalanya terpahat kemas jauh di sudut sanubari paling dalam. ceewaahhhh. dasyat kata ko...

last kata... salam ramadhan.
jangan biarkan MALAIKAT di sebelah kanan kita duduk diam... :) peace

No comments: