Tuesday, April 6, 2010

urat saraf

dah dua minggu aku rase berat jer kepala aku nie.. pandangan aku pon dah berpinar-pinar. pandang orang nampak setan (macam lah pernah tengok ghupe setan ye tak?) hahaha.

zaman sekolah-sekolah dulu aku memang selalu sakit kepala. nak-nak lagi bile time exam menjelma. paling teruk time seminggu lagi nak SPM. tak pasal-pasal dokter marah mak aku sebab temperature aku cecah 42 degree. kalu mak terlewat beberapa hari, aku dah arwah dah sekarang ni agaknya. rentetan peristiwa itu mak kau gunting rambut aku. dari paras bawah ponggong, rambut aku dipotong sampai paras bahu. ringan rasa kepala. tapi seminggu aku frust rambut aku dah pendek. manenye tak frust. aku jaga elok-elok, syampu selalu. ingat senang nak jaga rambut cam sarang tebuan aku ni?

aku fikir, itulah kal terakhir demam yang teruk. alhamdulillah sekarang aku tak pernah lagi demam sampai seminggu tak bangun. tapi aku sentiasa sakit kepala dan urat-urat saraf aku selalu sakit-sakit. kadang ku rasa bagai maut hampit menjemput. oh tidak! aku masih mahu bernyawa. buat teman emak di dunia ini.

bilamana hilang sedar aku mohon nyawaku dibawa pergi. derita menanggung sakit yang tak berkesudahan.

1 comment:

Gemini said...

makissa,...
tak baik meminta2 nyawa kita agar dia cepat dibawa pergi. Ya, memang tak tertangung dengan segala derita, Tetapi, Itu bukan jalan penghilang derita, tetapi akan menambah duka dan derita.